Vakantie Zuid-Spanje

Torremolinos

Een vakantie in Zuid-Spanje

Een vakantie Zuid-Spanje boeken? Het zuiden van Spanje is enorm populair bij toeristen om er hun zonvakantie te vieren aan de prachtige stranden van de Costa del Sol. Door het mediterrane klimaat heb je zelfs in de winter aangenaam weer. Maar voor de strandliefhebbers is de periode van mei t/m oktober de beste reistijd.

Zuid-Spanje is ondanks dat het een kuststrook van ruim 1000 kilometer heeft, zoveel meer dan alleen zon, zee en strand. De badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Benalmádena en Nerja zijn natuurlijk ideaal voor jouw zonvakantie, maar er is ook erg veel te zien in dit gedeelte van Spanje.

In het zuiden van het Iberisch Schiereiland kun je allerlei soorten vakanties vieren en het is zelfs een perfecte locatie om te overwinteren. In de maanden november, december, januari en februari is Torremolinos dan ook overspoeld met overwinteraars. Een vakantie in Torremolinos vieren kan in ieder jaargetijde.

Waar naar toe in Zuid-Spanje?

Zuid-Spanje is groot en deze regio is onderverdeeld in Andalusië, Murcia en de Costa Blanca. Deze regio’s in het zuiden hebben de meeste zonuren van Spanje per jaar en er valt de minste neerslag.

Voor een zonvakantie kun je terecht in alle drie de regio’s en ook als je wat van de cultuur, natuur en van Spanje in het algemeen wilt zien kun je in al deze regio’s terecht.

Mijas

Zuid-Spanje kaart

Op de kaart van Zuid-Spanje is goed te zien hoe groot dit gedeelte van Spanje is.

Het is belangrijk om voor je jouw vakantie gaat boeken goed te kijken wat je wilt gaan zien en wat je graag wilt doen.

Het klimaat van Zuid-Spanje

Het zuiden van Spanje is enorm populair bij zonvakantie gangers vanwege het aangename klimaat. In het voor- en najaar ligt de temperatuur rond de 20 a 25 graden en in de zomermanden juli en augustus kan het zomaar 40 graden worden.

Ook in de wintermaanden december, januari en februari is het nog altijd aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 16 graden. Over het hele jaar door schijnt de zon gemiddeld 300 dagen.

Strand Torremolinos
Benalmádena

Vakantie Zuid-Spanje Andalusië

Als we kijken naar het gedeelte waar de gemeente Torremolinos in ligt, Andalusië dan kun je je hart ophalen als je iets van de cultuur, natuur of van de geschiedenis te weten wilt komen.

Om Andalusië goed te leren kennen is het een goed plan om een rondreis of een fly drive vakantie te boeken. Je verblijft dan een aantal dagen in een stad of dorp en kunt op je eigen tempo deze plaatsen verkennen.

Een andere mogelijkheid is om met het openbaar vervoer zoals de trein op verkenning te gaan. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en zo vanuit Torremolinos de verschillende steden en dorpen in Andalusië aandoen.

Bekende steden om te bezoeken zijn Málaga, Sevilla, Granada, Ronda en Córdoba. Dit zijn de steden met de mooiste historische bezienswaardigheden en bovendien hebben ze allen een prachtig centrum.

Plaatsen die veel bezocht worden tijdens een rondreis zijn Frigiliana, Mijas, Motril, Mojacar, Nerja, Torrox en zo zijn er zoveel witte dorpen die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

Culturele hoogtepunten

Als je wat van de cultuur wilt meekrijgen tijdens jouw verblijf dan zijn er genoeg mogelijkheden.

Ga naar Granada en bezoek het Alhambra, of bezoek Sevilla en je zult versteld staan van het Plaza de España of het Metropol Parasol. Málaga staat ook vol met schitterende historische bezienswaardigheden zoals het Alcazaba of de prachtige kathedraal.

En zo heeft Andalusië veel meer cultuurschatten die je echt moet gaan zien als je er bent.

Málaga
Murcia

Vakantie Murcia

Murcia is een regio waar je ook goed terecht kunt voor jouw volgende vakantie. De Costa Cálida heeft mooie stranden en ook deze omgeving heeft genoeg te bieden om er een onvergetelijke vakantie te vieren.

Plaatsen die in deze zuid Spaanse regio veel bezocht worden zijn Cartagena en Caravaca de la Cruz. Uiteraard breng je ook een bezoek aan de stad Murcia.

Vakantie Costa Blanca

Je kunt je vakantie in Zuid-Spanje ook vieren aan de Costa Blanca. Bezoek Alicante of de meest zuidelijke plaats Valencia die overigens ook prachtige stranden heeft.

Een vakantie aan de Costa Blanca kan je combineren met een bezoek aan de stad Valencia waar je erg veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Ook Valencia heeft een centrum waar je dagen in kunt ronddwalen.

Costa Blanca
Torremolinos

Strandvakantie Zuid-Spanje

Zoals je kunt zien zijn er veel mogelijkheden voor een vakantie in Zuid-Spanje. Voor de meeste mensen zal een dergelijke vakantie er een zijn van zon, zee en strand.

Niet voor niets komen er ieder jaar ontzettend veel toeristen aan op het vliegveld van Málaga om door te reizen naar een van de badplaatsen aan de Costa del Sol.

Veel van deze toeristen reizen direct door naar Torremolinos of Carihuela. En daar hebben ze een goede reden voor. In Torremolinos heb je bijna het hele jaar door goed weer en de stranden zijn er van alle faciliteiten voorzien.

Aan de lange (7 kilometer) en mooie boulevard zitten goede restaurants, beachclubs en diverse winkeltjes en dit geeft een goede afleiding van jouw stranddag.

Carihuela was ooit een vissersplaats en dit merk je nog steeds aan het groot aantal visrestaurants die er gevestigd zijn. Tegenwoordig moeten ze het van de toeristen hebben, die er het hele jaar door op bezoek komen.

Ook in de winter is het weer nog zeer aangenaam waardoor het een populaire plaats is voor overwinteraars.

All inclusive of luxe vakantie in Zuid-Spanje

Je hebt niet alleen de keuze uit allerlei soorten vakanties in Zuid-Spanje, maar je kunt het ook net zo luxe maken als dat je zelf wilt.

Ga je graag naar een All inclusive hotel waar alles voor je geregeld wordt?

Genoeg keuze in het zuiden van Spanje. Maar ook voor het boeken van een appartement, hotel of vakantiehuis zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Sol Timor Torremolinos
Torremolinos

Op vakantie naar Zuid-Spanje

Als jij nu ook op vakantie wilt naar Zuid-Spanje dan heb je genoeg mogelijkheden om jouw vakantie in te vullen. Of je nu van stad naar stad wilt reizen en daar de bezienswaardigheden wilt gaan bezichtigen of je wilt relaxen op een van de stranden, het kan er allemaal.

Zuid-Spanje heeft ontzettend veel te bieden zowel in de lente, zomer, herfst en winter.

Goedkope vakantie

Als je even wat minder wilt besteden voor een vakantie dan kun je ook prima terecht in Zuid-Spanje. Er zijn namelijk altijd mooie aanbiedingen zodat jij goedkoop vakantie kunt vieren. De aanbieders op onze site hebben ook geregeld scherpe aanbiedingen.