Málaga Airport - Vliegveld Málaga

Málaga Airport

Als je naar Torremolinos gaat dan vlieg je aan op Málaga Airport Costa del Sol (AGP) of in het Spaans Aeropuerto de Málaga – Costa del Sol. Dit is de luchthaven van Málaga en ook het grootste vliegveld van Zuid-Spanje.

De officiële IATA code van Málaga Airport is AGP, dit zie je ook op je vliegticket naar Málaga staan.

Het vliegveld ligt ongeveer 8 km ten westen van Málaga.

Op deze pagina kun je alles lezen over het vervoer van- en naar de luchthaven en kom je er achter wat de goedkoopste manier is om van Málaga Airport naar je hotel of appartement in Torremolinos of Carihuela te reizen.

Málaga Airport Costa del Sol (AGP)

Het vliegveld van Málaga werd op 9 maart 1919 geopend en diende toen nog als civiele luchthaven.

Málaga Airport is na de luchthavens van Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca de vierde luchthaven van Spanje. Het heeft twee start en landingsbanen, 12/30 (2750m) en 13/31 (3200m).

De luchthaven wordt beheerd door het Spaanse staatsbedrijf AENA. Je kunt via Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Málaga Airport vliegen.

De vliegtuigmaatschappijen KLM, Transavia, Vueling, Ryanair, Easyjet en TUI Fly vliegen naar de Costa del Sol.

Aankomst- en vertrektijden Málaga Airport

Hieronder kun je de aankomst- en vertrektijden van jouw vlucht bekijken.

Vliegveld Málaga
Vliegen Málaga

Terminals vliegveld Málaga

Málaga Airport heeft 3 terminals waarvan terminal 1 gesloten is, terminal 2 is recent gerenoveerd en terminal 3 is in 2010 gebouwd. De luchthaven beschikt ook over een Cargo Terminal en een General Aviation Terminal.

Als je vanaf Málaga Airport naar Nederland vliegt met KLM, Vueling of Transavia dan check je in via terminal 3. Zodra je bent ingecheckt ga je via de douane naar de gate, maar eerst kun je nog winkelen en wat eten en drinken.

Er zijn genoeg restaurants en winkeltjes op Málaga Airport.

Openbaar vervoer van en naar Málaga Airport

Als je bent aangekomen op het vliegveld van Málaga dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je hotel, appartement of vakantiehuis.

Er zijn genoeg mogelijkheden, zo kun je met de taxi, trein, bus en je kunt een auto huren op de luchthaven. Het kan ook zo zijn dat je een pakketreis hebt geboekt en dat er een transfer is inbegrepen.

In dat geval staan de bussen beneden klaar en moet je naar de bus lopen met het nummer wat je al in de aankomsthal hebt gekregen. Je kunt ook met een privé taxi opgehaald worden in dat geval staat de chauffeur in de aankomsthal met een bord in zijn handen met jouw naam erop.

Vervoer Málaga Airport
Taxi

Taxi Málaga Airport naar Torremolinos & Carihuela

De makkelijkste manier om van de luchthaven naar jouw accommodatie te gaan is per taxi.

Zodra je de aankomsthal uitloopt ga je naar rechts waar er voldoende taxi’s klaar staan om jou te vervoeren. De kosten voor een taxirit van Málaga Airport naar Torremolinos – Carihuela zijn ongeveer 25 euro.

Je kunt er ook voor kiezen om een taxi online te reserveren.

Met de trein van Málaga Airport naar Torremolinos - Carihuela - Fuengirola

De goedkoopste optie is om de trein vanaf de luchthaven naar Torremolinos te nemen. Het treinstation ligt ondergronds, zodra je aankomt op het vliegveld dan loop je de aankomsthal uit en dan ga je linksaf en daarna loop je 100 meter en ga je naar rechts.

Je neemt lijn C-1 die richting Fuengirola rijdt, deze trein stopt in Torremolinos en Benalmádena met als eindstation Fuengirola. Iedere 20 minuten gaat er een trein en de kosten voor een kaartje naar Torremolinos zijn €1,80.

Je kunt lijn C-1 ook richting Málaga centrum nemen, deze trein stopt ook op Maria Zambrano en Victoria Kent. Vanaf station Maria Zambrano dit is het grootste treinstation van Málaga kun je met de trein naar Córdoba, Granada, Sevilla en Madrid.

Vanaf Málaga centrum kun je ook lijn C-2 nemen die als eindstation Álora heeft. Als je dus vanaf Málaga centrum de trein neemt let er dan goed op dat je lijn C1 neemt als je naar Torremolinos wilt anders kom je in Álora uit.

Trein Torremolinos
Bus Málaga

Met de bus vanaf Málaga Airport

Om met de bus van Málaga Airport naar Torremolinos te reizen moet je Lijn M-128 hebben. Deze bus rijdt tussen 7.00 uur en 20.30 uur (in het weekend tussen 8.00 uur en 22.30 uur).

Een buskaartje kost rond de 5 euro en je kunt betalen bij de chauffeur. Naar Torremolinos doet de bus er ongeveer 30 minuten over.

* In de bus kun je niet contant betalen.

 

Auto huren op Málaga Airport

Als je liever een auto huurt dan kun je online de auto reserveren zodat je direct met de auto vanaf de luchthaven weg kunt rijden.

Je kunt ook op het vliegveld van Málaga een auto huren bij één van de 8 auto verhuurbedrijven die er gevestigd zijn.

Parkeren op vliegveld Málaga

Het parkeren bij de luchthaven van Málaga is goed geregeld.

Alle parkeerplaatsen zijn overdekt en je hebt de keuze om de auto te parkeren op P1, P3 (lang parkeren), First class parking, VIP parking en P7.

Auto huren Málaga
Restaurant

Winkels en restaurants op Málaga Airport

Er is een verscheidenheid aan winkels op het vliegveld van Málaga. Je kunt er terecht in een parfumerie, meerdere (merk) kledingwinkels, een kiosk en een tassen en koffer shop.

Ook voor de inwendige mens is de keuze groot. Er zitten meerdere restaurants op de luchthaven maar ook voor alleen een goede kop koffie kun je er terecht.