Bezienswaardigheden

Torremolinos bezienswaardigheden

Graag vertellen we jou alles over de bezienswaardigheden in Torremolinos en omgeving die je gewoon niet mag missen.

Wij komen zelf met regelmaat in Torremolinos en kennen ook de omgeving op ons duimpje. De stad zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Laten we daar dan ook direct mee beginnen.

Maak hier kennis met Torremolinos, één van de mooiste Spaanse badplaatsen en nog lang niet zo toeristisch als andere plaatsen.

Je komt terecht in een voormalig vissersdorp, wat tegenwoordig een populaire bestemming is voor toeristen die vakantie vieren aan de Costa del Sol.

Centrum & Boulevard

Eenmaal in Torremolinos aangekomen ga je natuurlijk, tenminste dat zouden wij doen, linea directa naar het centrum van Torremolinos. In het centrum, met een dorps karakter, is het meestal een gezellige drukte.  Wandel door de winkelstraat Torre del Pimentel en door Calle San Miguel en duik hier de leukste winkeltjes in. De stad zelf is erg leuk en je legt hier heel wat hoogtemeters af.

Boulevard Carihuela
Casa de los Navajas

Casa de los Navajas

Natuurlijk zijn alle gebouwen in Torremolinos van de buitenkant gratis te bewonderen, maar Casa de los Navajas kun je ook van binnen gratis bekijken! Je betaald dus geen entree. Dit gebouw was ooit in het bezit van een rijke familie: de Navajas familie. In Casa de los Navaja worden ook regelmatig concerten gegeven en er zijn vaak tentoonstellingen.

Stranden & Boulevard

Vlak bij het centrum, op ongeveer 75 meter afstand, vind je de boulevard en het strand “Bajondillo. Het strand zelf is vrij lang, namelijk in totaal 6 kilometer. Je kunt hier parasols en ligbedden huren. Op de boulevard, genaamd Paseo Maritimo, kun je kilometers wandelen. Overigens vind je het beste strand naar onze mening toch wel bij Carihuela. Dit is een oude visserswijk van Torremolinos en het spreekt voor zich dat je hier als visliefhebber dan ook de keuze hebt uit de lekkerste visgerechten!

Strand Torremolinos
Molino del inca Torremolinos

De botanische tuin Molino del Inca

Welgeteld 500 tropische plantensoorten staan in deze botanische tuin, de Molino del inca, op jou te wachten! Een feestelijker en kleurrijker uitnodiging krijg je in de stad nergens anders dan hier. De botanische tuin, ook wel bekend als “Molino de Batán”,  ligt in de buurt van het centrum van Torremolinos. De route naar deze tuin wordt duidelijk aangegeven, dus dat kan niet missen. De prachtige tuin wordt vaak gebruikt als decor voor bruidsfoto’s en je begrijpt direct waarom wanneer je deze top Torremolinos bezienswaardigheid zelf hebt bezocht.

Parque la Batería

Parque la Batería is een park waar wij met regelmaat te vinden zijn als we een bezoek naar Torremolinos plannen. Dit park ligt pal aan de kust en je kunt hier met gemak vele uren doorbrengen. Neem eten en drinken mee en kom lekker tot rust. Je kijkt hier uit over de azuurblauwe zee en je hebt ook de mogelijkheid om een (roei)bootje te huren om het zomerse gevoel helemaal compleet te maken, zodat je de stad vanaf het water kunt bewonderen. Beklim in dit park ook de Torre Mirador, een uitkijktoren. Ook kleine kinderen vermaken zich in dit park prima! Er is namelijk een speeltuin en aan de waterkant is voldoende interessants voor ze te ontdekken.
Parque la Batería
Aqualand Torremolinos

Aqualand Torremolinos

Plan je een stedentrip met je gezin naar Torremolinos? Neem ze dan mee naar Aqualand!

Een leuk uitje voor het hele gezin. Vanuit het centrum doe je er wandelend ongeveer twintig minuten over om bij Aqualand Torremolinos te komen. Via deze link kom je achter de openingstijden.

Crocodile park

Ook dit is geen bezienswaardigheid maar als je met jouw gezin voldoende bezienswaardigheden in Torremolinos hebt bekeken, zijn je kinderen vast toe aan wat vermaak. Voor Aqualand moet je misschien wat meer tijd uittrekken. Dan is het Crocodile park een prima alternatief!

Dit is grootste krokodillenpark in Europa waar ongeveer 200 krokodillen gehuisvest zijn. Met wat geluk mogen je kinderen zelfs een baby-krokodil aaien! Bekijk hier ook de grootste nog levende krokodil van Europa: Paco. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken is het mogelijk je door een gids te laten rondleiden.

Crocodile park
Fietsen Torremolinos

Fietsend alle bezienswaardigheden bekijken met een gids!


Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele bezienswaardigheid van Torremolinos mist? Boek dan een gids! Er zijn Nederlandse gidsen in Torremolinos en omgeving aanwezig die jou de leukste plekjes laten zien en de top bezienswaardigheden van Torremolinos. Maak in dat geval gebruik van de ‘Torremolinos Highlights Biketour’. Je fietst onder begeleiding van een gids door de stad en daar ben je in totaal ongeveer 2 uur aan kwijt.

Een Nederlandse gids kan je eenvoudig boeken. Wij raden je aan om al in Nederland online te reserveren. Want met name in het hoogseizoen is vaak alles al volgeboekt.