Openbaar vervoer Torremolinos - Carihuela

Treinstation Torremolinos

Het openbaar vervoer in Torremolinos en Carihuela bestaat uit verschillende opties om de stad en de omliggende gebieden te verkennen, waaronder bussen en treinen.

Bussen zijn het meest voorkomende openbaar vervoermiddel in Torremolinos. Er zijn verschillende buslijnen die door de stad en de omliggende gebieden rijden. De bussen zijn relatief goedkoop en rijden regelmatig, waardoor ze een handige optie zijn om van de ene plaats naar de andere te reizen.

Een andere optie is de trein, die verbindingen biedt naar andere steden en dorpen in de regio, waaronder Málaga, Fuengirola en Benalmádena. Het treinstation van Torremolinos ligt in het centrum van de stad, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is.

Als je op vakantie naar Torremolinos gaat dan zul je vanuit Nederland na 2 uur en 40 minuten aankomen op Málaga Airport

Je kunt vanaf de luchthaven op verschillende manieren naar je vakantieverblijf reizen.

De snelste manier is om een taxi te nemen. De kosten voor een taxi zijn ongeveer 25 euro en je bent binnen 20 minuten op je bestemming.

Er is ook een treinverbinding vanaf Málaga Airport naar Torremolinos. Je neemt dan trein C1 richting Fuengirola. Met een half uuurtje ben je op je bestemming en een enkele rit kost €1,80.

Ook heb je nog de mogelijkheid om met de bus te gaan. Er gaan verschillende maatschappijen vanaf Málaga Airport.

En natuurlijk heb je ook nog de optie om op de luchthaven een auto te huren.

Over het algemeen is het openbaar vervoer in Torremolinos goed georganiseerd en betrouwbaar en biedt het reizigers een handige en betaalbare manier om de stad en de omliggende gebieden te verkennen.

Buslijnen rondom Torremolinos & Carihuela

Er zijn verschillende buslijnen die rondom Torremolinos rijden. Hier zijn enkele van de belangrijkste buslijnen:

 • Lijn M110: deze lijn rijdt vanuit Torremolinos naar Málaga, met stops in de nabijgelegen plaatsen Benalmádena, Fuengirola en Mijas.

 • Lijn M112: deze bus rijdt vanuit Torremolinos naar Churriana, waar je de mogelijkheid hebt om over te stappen op andere buslijnen of treinen.

 • Lijn M120: deze lijn rijdt vanuit Torremolinos naar Mijas, met stops in de nabijgelegen plaatsen Benalmádena en Fuengirola.

 • Lijn M123: deze bus rijdt vanuit Torremolinos naar Alhaurin de la Torre, waar je de mogelijkheid hebt om over te stappen op andere buslijnen.

 • Lijn M124: deze lijn rijdt vanuit Torremolinos naar Cartama, met stops in de nabijgelegen plaatsen Alhaurin el Grande en Coin.

 • Lijn M320: deze bus rijdt vanuit Torremolinos naar Marbella, met stops in de nabijgelegen plaatsen Benalmádena, Fuengirola en Estepona.

Openbaar vervoer Torremolinos

Buskaart kopen

Als je met de bus gaat reizen dan kun je een kaartje kopen bij de chauffeur. Betalen doe je met je pinpas of contant.

Er is een 10-rittenkaart verkrijgbaar, deze kun je kopen en opladen bij de kiosk.

De meeste bussen rijden tussen 06:45 uur en 23:00 uur. Je kunt daarna gebruik maken van de nachtbus.

Dagtrips Torremolinos

Trein (metro) kaart kopen

Als je met de trein (metro) vanuit Torremolinos gaat reizen dan kun je bij de automaten in de hal een ticket kopen. Je kunt contant betalen of met je pinpas.

Bewaar je ticket goed, omdat je deze nodig hebt om het station te verlaten.

Je kunt tegenwoordig ook met je smartphone betalen, er zal bij het inchecken € 20,- worden gereserveerd, het bedrag wat je niet hebt gebruikt zal worden terug gestort op je rekening.

Trein (metro) Torremolinos - Málaga - Fuengirola

Er zijn verschillende treinen die rondom Torremolinos rijden en die toeristen kunnen gebruiken om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. Hier zijn enkele van de belangrijkste lijnen:

 • De C-1 lijn: Deze lijn verbindt Málaga met Fuengirola en stopt bij Torremolinos. De trein rijdt frequent en biedt de mogelijkheid om verschillende plaatsen langs de kust te verkennen, zoals Benalmádena, Torreblanca, Los Boliches en La Colina. Ook kun je met de C-1 naar Plaza Mayor en Málaga Airport.

 • De C-2 lijn: Deze lijn verbindt Málaga met Alora en stopt bij El Pinillo en Torremuelle, twee stations in de buurt van Torremolinos. De trein rijdt minder vaak dan de C-1 lijn, maar biedt een mooie route door de bergen van Andalusië.

 • De AVE: Dit is de hogesnelheidstrein van Spanje, die Málaga verbindt met verschillende grote steden, waaronder Madrid, Barcelona, Valencia, Córdoba, Granada en Sevilla. De trein stopt niet in Torremolinos, maar er zijn verbindingen beschikbaar vanuit Málaga. Je kunt vanuit Torremolinos naar treinstation Maria Zambrano in Málaga en daar pak je de trein naar de andere steden in Spanje.

De metro rijdt tussen 06:30 en 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag rijden ze tot 01:30 uur. 

Taxi Torremolinos - Carihuela - Málaga

Er zijn ook genoeg taxi’s beschikbaar in Torremolinos, die handig kunnen zijn voor korte ritten of voor mensen die zich niet comfortabel voelen om het openbaar vervoer te gebruiken.

De taxi’s rondom Torremolinos zijn een heel stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een rit vanaf Málaga Airport naar Torremolinos of Carihuela betaal je ongeveer 20 tot 25 euro.

Taxi

Het openbaar vervoer in Torremolinos en Carihuela

Het openbaar vervoer in Torremolinos is zeer goed geregeld en de kosten zijn minimaal. Voor de omliggende plaatsen pak je de bus of de trein en wil je vanuit Torremolinos op stedentrip dan reis je naar Mario Zambrano om daar de trein naar bijvoorbeeld, Madrid, Barcelona, Sevilla, Córdoba of Granada te pakken.

 1. Betaalbaarheid: het openbaar vervoer in Torremolinos is vrij goedkoop.
 2. Betrouwbaarheid: het openbaar vervoer in Torremolinos is over het algemeen betrouwbaar en punctueel.
 3. Milieuvriendelijkheid: het openbaar vervoer in Torremolinos is een milieuvriendelijke manier om te reizen, omdat het de CO2-uitstoot vermindert en bijdraagt aan een schonere lucht.
 4. Bereikbaarheid: het openbaar vervoer in Torremolinos is goed bereikbaar en er zijn veel verschillende lijnen en routes beschikbaar om reizigers naar hun bestemming te brengen.
 5. Toegankelijkheid: het openbaar vervoer in Torremolinos is ook toegankelijk voor mensen met een handicap of mobiliteitsproblemen.