Costa del Sol

Costa del Sol

Op vakantie naar de Costa del Sol? De Costa del Sol is één van de meest populaire gedeelten van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee.

‘Costa del Sol’ betekent letterlijk ‘zonnekust’. De zon schijnt hier het hele jaar volop. Dat is vast voor jou een belangrijke reden om een vakantie naar dit gebied te boeken. 

Overigens strekt de Costa del Sol zich uit over de gehele regio Andalusië. Deze streek, aan de zuidkust van Spanje, ligt tussen Gibraltar en Almería. Tot de costa behoren (gedeelten van) de provincies Granada en Málaga.

Vakantie Costa del Sol

Spanje is voor Nederlanders één van de favoriete vakantiebestemmingen en daarvan prijkt de Costa del Sol bovenaan de lijst met geliefde bestemmingen. Zowel in de zomer- als wintermaanden zijn hier veel toeristen te vinden.

Wist je trouwens dat ruim een derde van alle vakantiegangers in Spanje naar de Costa del Sol trekt? Dit gebied aan de zuidkust van Spanje biedt dan ook alles wat je van een zonvakantie mag verwachten. Want een zonovergoten vakantie… dat krijg je!

Aan de Costa del Sol schijnt de zon namelijk zo’n 300 dagen per jaar. Het klimaat is bovendien erg gunstig en in combinatie met de mooie stranden en steden, is een ultiem vakantiegevoel aan de Costa del Sol een zekerheid. 

Costa del Sol

Raak je na verloop van tijd een beetje uitgekeken op de stranden aan de Costa del Sol?

Wees dan niet bang dat de verveling toeslaat. Want prachtige, oude steden en authentieke dorpjes zijn hier in overvloed. Je komt in de steden ogen tekort. Bezienswaardigheden zijn er aan deze costa overal te vinden.

En ook het uitgaansleven staat er zeer hoog aangeschreven! Kinderen vermaken zich in dit gedeelte van Spanje ook opperbest. In een van de vele waterparken, dierentuinen of speeltuinen. Of neem ze eens mee met een boottocht op zee.

Costa del Sol Carihuela

Welke badplaatsen liggen aan de Costa del Sol?


Nederlanders die voor de eerste keer hun vakantie aan de Costa del Sol willen doorbrengen, moeten beseffen dat deze costa een groot gebied behelst.

Je zult je vakantie doorbrengen in of nabij één van de vele steden van dit gedeelte aan de Spaanse kust. De Costa del Sol herbergt veel populaire badplaatsen waarvan Málaga, Torremolinos en Marbella misschien wel de bekendste zijn.

Het westelijke gedeelte van de Costa del Sol is het meest populair en toeristisch. Hier vind je de volgende badplaatsen:

Badplaatsen in het oostelijk deel


Alhoewel het westelijke gedeelte van de Costa del Sol het meest in trek is bij vakantiegangers en deze regio erg afhankelijk is van toeristen, wil dat niet zeggen dat het oostelijke deel van de Costa del Sol minder mooi is. Integendeel.

In de plaatsjes Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga, Torre del Mar, Nerja en Torrox is het heerlijk vertoeven en aangezien deze wat minder toeristisch zijn, kun je er nog van je rust genieten.

Dit is wel afhankelijk van wanneer je een reis boekt. In het hoogseizoen kan het ook in het oostelijk deel van de Costa del Sol drukker zijn.

Costa del Sol Nerja

Stranden om van te dromen, die kom je aan de Costa del Sol overal tegen en zijn ook direct de reden waarom de badplaatsen in de regio jaarlijks veel toeristen verwelkomen.

Tel daar de garantie op zon bij op en het heerlijke mediterrane klimaat… Wat je moet weten over de stranden aan de Costa del Sol is dat voor de meesten hiervan een ‘Blauwe Vlag’ is toegekend.

Stranden met deze vlag behoren tot de allermooiste en meest schone stranden ter wereld! Naar onze mening zijn de stranden El Christo, Cabopino, Puerto Banus en La Carihuela (Torremolinos) de mooiste stranden. Deze staan ook erg hoog aangeschreven. Ook het strand van Málaga, La Malagueta, is er eentje om in te lijsten.

Als je voor een mooi uitzicht wilt gaan is het strand Cabo de Gata een aanrader.

Klimaat Costa del Sol

Het weer - Klimaat Costa del Sol

Nederlanders staan er wel om bekend dat ze klagen over het weer. Nou, aan de Costa del Sol zul je geen Nederlander horen klagen.

Aan de “zonnekust” zijn bewolking en regen een zeldzaam fenomeen. Hier schijnt de zon gewoon even 300 dagen per jaar! Maar wees niet bang dat het er té warm wordt. Want met een mediterraan klimaat is het zelfs op de warmste dagen nog prima uit te houden.

Als je maar zo nu en dan de schaduw opzoekt en je de activiteiten wat eerder op de dag of ’s avonds doet. Gemiddeld komt de temperatuur uit op zo’n 30 graden Celsius.

Föhnwind
Onbehaaglijk warm kan het echter wel worden als de terral over het gebied waait. Aan de Costa del Sol kan de temperatuur dan wel oplopen tot 40 graden Celsius. De terral is een föhnwind en deze windconditie komt het meest voor in de zomermaanden.

Zonvakantie: Wat is de beste reistijd voor de Costa del Sol?


Zoals je begrijpt, is de zomer bij uitstek de periode om een zonvakantie naar de Costa del Sol te boeken. Je bent in deze periode gewoon zeker van zonnige dagen.

Wil je graag je zomervakantie in deze regio doorbrengen, dan zijn hotels in Torremolinos of appartementen in bekende badplaatsen zoals Málaga, Marbella, Torremolinos en Fuengirola aan te raden.

Boek je vakantie naar de zuidkust van Spanje via bekende reisorganisaties zoals TUI of Sunweb. Dat kan gewoon via onze website.

Carihuela Torremolinos
Málaga

Stedentrip naar Málaga

De stad Málaga bezoeken is een ideale onderbreking van je vakantie aan de Costa del Sol.

Heb je de afgelopen dagen wel voldoende strand en zee gezien, dan trek je er toch gewoon eens een dag lekker op uit? Cultuursnuiven is zo gek nog niet! En waar kan je beter terecht als cultuurliefhebber dan in de oude stad Málaga…

Hier zijn nog echte overblijfselen te vinden van de vroegere Moorse overheersing. In Málaga kan je uren door de stad dwalen en je ogen goed de kost geven aan oude kerken en kathedralen. Verdere dingen die je kunt bewonderen of doen in Málaga zijn:

Overwinteren aan de Costa del Sol

Aan de Costa del Sol is het altijd heerlijk weer. Zelfs in de wintermaanden mag je genieten van temperaturen tot wel 19 graden Celsius overdag.

Het is dan ook een geliefde winterbestemming voor Nederlanders. En ook in de winter valt er weinig regen. Het heerlijke winterklimaat is ook te danken aan de Sierra Nevada. Deze bergen zorgen ervoor dat de temperatuur niet ver daalt omdat het de kust van de Costa del Sol beschermd tegen de kou.

En de temperatuur van de zee is in deze periode nog vrij hoog. In de winter zijn veel terrasjes nog gewoon open en met een lekker warme trui aan houd je het in de zon meer dan prima vol. Voor overwinteraars is de Costa del Sol een uitstekende plaats.

Wat doen in de wintermaanden?
Alhoewel het in de winter niet heel druk is aan de Costa del Sol, is er meer dan voldoende te beleven. Veel mensen die hier overwinteren zijn op de golfbaan te vinden. Mooie golfbanen vind je aan de zuidkust overal.

Costa del Sol overwinteren