Bajondillo

Bajondillo

Bajondillo is een gezellige wijk in Torremolinos. Je gaat naar Bajondillo als je een avondje uit wilt, maar ook als je op het prachtige strand wilt relaxen.

Als je naar Torremolinos gaat dan is een verblijf in de wijk Bajondillo een prima optie.

Het centrum van Torremolinos met de bekende winkelstraat calle San Miquel ligt vlak bij deze bijzondere wijk.

Je kunt heerlijk eten in de vele goede restaurants en genieten tot in de kleine uurtjes want ook het uitgaansleven van Torremolinos speelt zich hier af.

Strand & boulevard Bajondillo

Het strand van Torremolinos heeft een lengte van ruim 6 kilometer, het loopt tot aan Playamar.

Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en verder zijn alle faciliteiten op het strand aanwezig. Aan het strand zijn enkele goede beachclubs gevestigd en eten doe je in een van de chiringuito’s aan de boulevard.

Op het strand van Bajondillo kun je ook verschillende watersporten beoefenen. 

Strand Bajondillo
Casa de los Navajas

Wat is er te doen in Bajondillo?

Als je in de wijk Bajondillo verblijft dan moet je zeker eens naar de bezienswaardigheden van Torremolinos gaan.

Casa de los Navajas, Iglesia San Miquel en Torre de Pimentel zijn drie bekende bezienswaardigheden die je zeker even moet gaan bezoeken.

Verder is een bezoek aan de winkelstraat calle San Miquel iets waar je niet om heen kunt. In deze winkelstraat zijn de bekende merken, maar ook lokale winkeltjes te vinden.

In Bajondillo is er een speelhal gevestigd waar zowel jong als oud zich prima kunnen vermaken. Er staan verschillende apparaten om te basketballen, te biljarten of te air hockeyen.

Naast de speelhal kun je midgetgolfen wat ook een leuke bezigheid is voor de hele familie.

Treinstation Torremolinos

Dichtbij calle San Miquel ligt ook het treinstation van Torremolinos. Hier vandaan kun je met de C1 naar Fuengirola of Málaga.

Het treinstation is in 2022 helemaal gerenoveerd waardoor het nu ook voor mindervaliden goed te gebruiken is.

Wat ook leuk is als je van winkelen houdt, is Plaza Mayor Málaga. Deze outlet waar echt alle grote en bekende merken zijn vertegenwoordigd is ook met de trein C1 te bereiken.

Voor de kosten hoef je het niet te laten want een rit van Torremolinos naar Málaga kost ongeveer €1,80. Je reist met de trein in 25 minuten naar het centrum van Málaga of Fuengirola.

De trein gaat o.a. naar:

Treinstation Torremolinos
Uitzicht Bajondillo

Uitzicht over de Middellandse Zee

Wil je van een prachtig uitzicht genieten over de Middellandse Zee? Ga dan naar hotel Melia Costa del Sol en neem de lift tot aan de bovenste verdieping.

Een beter uitzicht over de Costa del Sol zul je niet snel krijgen, een ideale plaats om mooie foto’s te maken.

Doordat het weer in Torremolinos bijna altijd goed is, kun je vanaf hier zo naar Málaga en de Sierra Nevada uitkijken.

Tip: als je vanaf de boulevard naar het centrum wilt dan kun je de trappetjes nemen zodat je langs allemaal leuke winkeltjes loopt. Als je wat slechter ter been bent kun je ook met de lift naar boven.

Restaurants & hotels in Bajondillo

Als je lekker wilt eten dan zit je ook goed in Bajondillo. Er zijn goede restaurants te vinden in deze wijk.

En het aanbod is zeer gevarieerd, van Mediterraans, sushi tot de Indische keuken voor iedere smaak is er een restaurant.

Wil je nu ook graag jouw vakantie in Bajondillo boeken dan zijn er genoeg mogelijkheden als je een accommodatie zoekt.

Aan de boulevard zijn enkele grote hotels gevestigd, maar ook als je een goed appartement zoekt dan is het aanbod ook zeer uitgebreid.

Bajondillo
Iglesia San Miquel

Torremolinos - Bajondillo

Bajondillo is een wijk in Torremolinos die je niet kunt ontlopen omdat hier het vakantieleven zich afspeelt.

Anders dan in Carihuela zul je hier minder Nederlandse toeristen aantreffen. Kortom het is een wijk waar je je zeker niet zult vervelen.

Waar ligt Bajondillo?

Bajondillo ligt in Zuid-Spanje in de autonome regio Andalusië aan de Costa del Sol het is een wijk in Torremolinos. Het ligt op 14 kilometer afstand vanaf het vliegveld van Málaga.

Bajondillo is een goede zonvakantie bestemming. Het heeft een prachtig groot en schoon strand en er zijn goede uitgaans en eetgelegenheden te vinden. Verder ligt het dicht bij Carihuela en zijn Fuengirola en Málaga makkelijk te bezoeken met de trein.

Bajondillo is bekend vanwege het goede strand, de gezellige sfeer, het heerlijke eten en de gayscene.