Weer Torremolinos & Carihuela

Weer Torremolinos

Wat is het weer in Torremolinos? De Spaanse regio Andalusië in Zuid-Spanje is niet voor niets razend populair onder toeristen. Het klimaat en het heerlijke weer is een van de redenen om een vakantie naar Torremolinos te boeken.

Je vindt er de Costa del Sol, die haar naam (zonnekust) absoluut eer aan doet. De zon lijkt altijd te schijnen en de temperatuur is meer dan aangenaam in deze Spaanse regio vol bruisende badplaatsen.

Torremolinos telt slechts 68.000 inwoners. In de zomermaanden wordt dit aantal ruimschoots overtroffen door toeristen vanuit de hele wereld. Zij komen onder andere vanwege het fijne klimaat naar deze Spaanse badplaats.

Torremolinos is een van de meest populaire plekken als het om zon, zee en strand gaat. Welk weer en klimaat heeft deze toeristische trekpleister? We vertellen het je graag op deze pagina!

Torremolinos: trekpleister vol zon aan de Costa del Sol

Van langgerekte zandstranden tot charmante vissersdorpjes, gezellige terrasjes en boulevards om op te flaneren: Torremolinos heeft het allemaal.

Met name in de zomermaanden kan het dan ook rekenen op grote aantallen toeristen. Ook in de rest van het jaar is dit plaatsje vlakbij Málaga een toeristen hotspot.

Dat is bijzonder als je beseft dat Torremolinos in de jaren vijftig van de vorige eeuw nog een klein vissersplaatsje was. Sporen van de oude Romeinen en de Arabieren waren goed te zien en van drukte was nog geen sprake.

Het is bijna niet meer voor te stellen, want nu is het een van de bekendste zonbestemmingen van Europa.

klimaat Torremolinos

Wat is de gemiddelde temperatuur in Torremolinos?

Gemiddeld is het in Torremolinos 21 graden. Bovendien valt er jaarlijks slechts 53 mm regen, dus veel buien hoef je hier niet te verwachten.

In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden en in de winter is het met 15 graden nog steeds zeer aangenaam.

Weersverwachting Torremolinos & Carihuela voor 7 dagen

More forecasts: El tiempo 25 días

Welk klimaat heeft Torremolinos?

Deze zonovergoten Zuid Spaanse bestemming heeft een Mediterraan klimaat.

Dit betekent dat de zomers vrij heet en droog zijn en de winters relatief mild. Dit komt onder andere door de bergen die de badplaats beschermen tegen veel koude wind en neerslag.

Ook in de lente is het goed vertoeven in Torremolinos. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen de 20 en 24 graden, dus je kunt ook in april en mei prima buiten genieten van een hapje en een drankje.

’s Nachts daalt het kwik wel flink, meestal tot rond de 10 graden. Maar ook dat is nog steeds goed te doen.

Strand Torremolinos

Weer Torremolinos in de lente, zomer, herfst en de winter

Hoe is het weer in Torremolinos vandaag en morgen?

Hoe is het weer op dit moment in Torremolinos? Met 300 dagen zon per jaar heeft Torremolinos een perfect klimaat. Toch kan het ook in de maanden juli en augustus wel eens flink regenen. Natuurlijk zit je op vakantie niet te wachten op een dag met regen. Gelukkig regent het in de zomer niet heel lang achter elkaar.

In de wintermaanden november, december, januari en februari is dit wel eens anders. Ook in de maanden maart, april, mei, juni, september en oktober wil het nog wel eens regenen.

Weersverwachting 7 dagen
Hier zie je wat het weer de aankomende week gaat worden in Torremolinos.

Als je het actuele weer wilt bekijken dan kan dit via de webcams van Torremolinos.

klimaat Torremolinos

De temperatuur stijgt flink in de zomermaanden aan de Costa del Sol

Het kwik aan de Costa del Sol kan in de zomer flink stijgen wanneer een zuidenwind warme lucht uit de Sahara aanvoert. 30 graden is dan absoluut geen uitzondering.

Dit zorgt naast hitte bij veel toeristen voor benauwdheid en dat is niet fijn. Bij hoge temperaturen raden we aan om dicht bij het zwembad of de zee te blijven.

Gemiddeld is het 305 dagen per jaar droog in Torremolinos. Tip: smeer je vanwege de vele zonuren altijd goed in met zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen.

Overzicht: gemiddelde temperatuur in Torremolinos per maand

Kan het jou ondanks de wind uit de Sahara niet warm genoeg zijn? Reis dan in de zomer naar Torremolinos.

De heetste maand in Torremolinos is augustus met temperaturen van 26 graden en hoger. Bovendien schijnt de zon er tussen de 10 en 14 uur per dag.

Ook ’s nachts is het met een gemiddelde temperatuur van 20 graden warm. Zelfs de zee is in deze periode goed op temperatuur.

Sterker nog: de gemiddelde watertemperatuur is in augustus 25 graden. 

Meer regen in de herfst en winter

Torremolinos is een fijne bestemming om te overwinteren. Misschien wil je er graag al in de herfst naar toe. Hou er wel rekening mee dat er tijdens de herfst- en wintermaanden af en toe regen valt.

Desondanks ligt het aantal zonuren ook in de herfst nog steeds op 9. Dat het in de winter wat regenachtiger is hoort bij een Mediterraan klimaat. Maar met al die zonuren kun je dat vast wel hebben!

Gemiddelde temperatuur Torremolinos en Carihuela

Gemiddelde temperatuur Torremolinos
Maand Maximum temperatuur Minimum temperatuur
Weer Torremolinos Januari 15 graden 7 graden
Weer Torremolinos Februari 16 graden 7 graden
Weer Torremolinos Maart 17 graden 8 graden
Weer Torremolinos April 20 graden 10 graden
Weer Torremolinos Mei 23 graden 13 graden
Weer Torremolinos Juni 26 graden 17 graden
Weer Torremolinos Juli 30 graden 20 graden
Weer Torremolinos Augustus 31 graden 21 graden
Weer Torremolinos September 27 graden 17 graden
Weer Torremolinos Oktober 22 graden 14 graden
Weer Torremolinos November 18 graden 10 graden
Weer Torremolinos December 15 graden 7 graden

Gemiddelde regenval Torremolinos en Carihuela

Regenval Torremolinos

Zonuren Torremolinos en Carihuela

Zonuren
Maand Zonuren per dag Neerslag per dag
Klimaat Torremolinos Januari 5 uur 61 mm
Klimaat Torremolinos Februari 7 uur 61 mm
Klimaat Torremolinos Maart 8 uur 61 mm
Klimaat Torremolinos April 9 uur 36 mm
Klimaat Torremolinos Mei 8 uur 12 mm
Klimaat Torremolinos Juni 10 uur 6 mm
Klimaat Torremolinos Juli 11 uur 0 mm
Klimaat Torremolinos Augustus 10 uur 2 mm
Klimaat Torremolinos September 8 uur 38 mm
Klimaat Torremolinos Oktober 7 uur 42 mm
Klimaat Torremolinos November 6 uur 88 mm
Klimaat Torremolinos December 5 uur 100 mm

Gemiddelde zeetemperatuur Torremolinos en Carihuela

Zeetemperatuur

Beste reistijd Torremolinos en Carihuela

De beste reistijd voor Torremolinos en Carihuela, is over het algemeen vanaf het voorjaar tot het vroege najaar. In de lente ligt de temperatuur tussen de 17 en 23 graden, in de zomer loopt de temperatuur op tot over de 30 graden. Het zeewater is dan met ruim 20 graden ook aan de hoge kant.

In de herfst heb je meer kans op neerslag en wordt het ook weer wat koeler, de wintermaanden zijn nog steeds goed qua temperatuur maar de kans op regen is in dit jaargetijde het grootst.

  1. Warmste maanden: De warmste maanden in Torremolinos zijn juni, juli en augustus. Tijdens deze maanden liggen de temperaturen vaak boven de 30 graden Celsius, waardoor het ideaal is voor zonliefhebbers.

  2. Meeste neerslag: De meeste neerslag valt over het algemeen in de wintermaanden, van november tot februari. Hoewel de winters mild zijn, kan het regelmatig regenen tijdens deze periode. Het is echter belangrijk op te merken dat de neerslaghoeveelheden in Torremolinos over het algemeen lager zijn dan in sommige andere delen van Spanje.

  3. Minste neerslag: De minste neerslag wordt genoteerd tijdens de zomermaanden, vooral in juli en augustus. Deze maanden zijn over het algemeen droog, met zonnige dagen en weinig regenval.

Samenvattend is de periode van de lente tot de vroege herfst, met de focus op juni tot september, ideaal voor een bezoek aan Torremolinos als je op zoek bent naar warm weer en minimale neerslag. Houd er echter rekening mee dat de zomermaanden ook de drukste toeristische seizoenen zijn, dus als je de voorkeur geeft aan een rustiger bezoek, kan het voor- of najaar ook aangenaam zijn.

Klimaat Costa del Sol

Het weer in Torremolinos in de winter

Torremolinos is een prima bestemming om te overwinteren. De koudste maanden zijn december en januari waarin de temperatuur niet onder de 15 graden komt. 

Veel oudere mensen uit heel Europa verblijven dan ook in de winter in Torremolinos. Buiten dat het weer in Torremolinos goed is zijn ook de meeste winkels en restaurants gewoon open.

Er zijn zelfs stranden die ook in de winter open zijn dus als je niet goed tegen de hitte van de zomer kunt dan kun je altijd nog in de winter op het strand van Torremolinos en Carihuela liggen.

Weer Carihuela

Torremolinos is een bekende vakantie bestemming bij veel Nederlanders, maar Carihuela is minstens net zo populair. Aangezien Carihuela aangrenzend en in de gemeente Torremolinos ligt is het weer in Carihuela hetzelfde als in Torremolinos.

Ook Carihuela heeft dus een prima klimaat waar je in de zomer maanden juli, augustus en september jouw vakantie kunt vieren. De maanden maart, april, mei, juni, september en oktober zijn ook erg aangenaam al is de kans op iets frissere dagen en af en toe een regenbui wel groter.

Carihuela is een prima bestemming om in november, december, januari en februari te overwinteren. 

Carihuela weer
weer Torremolinos

Torremolinos een bestemming voor de lente, zomer, herfst en winter

Zoals je hebt kunnen lezen is het weer in Torremolinos in alle jaargetijde erg aangenaam.

Het is maar net wat je voorkeur heeft, wil je bakken in de zon en de hele dag op het strand verblijven dan zijn de zomermaanden juli en augustus daar uitermate geschikt voor.

Wil je wat lagere temperaturen, maar toch op het strand liggen? Dan zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober meer geschikt voor jou.  

En wil je het koude weer en de regen in Nederland ontvluchten en in de winter lekker in Zuid-Spanje verblijven dan zit je in november, december, januari en februari goed in Torremolinos. 

Kortom: Het klimaat in Torremolinos heeft voor iedereen zijn mooie periodes met veel zon en goede temperaturen.

Veelgestelde vragen over het weer in Torremolinos & Carihuela

Torremolinos ligt in Zuid-Spanje in de autonome regio Andalusië en dit heeft een Mediterraan klimaat. Dit betekent dat het milde winters en hete zomers heeft. Met 300 dagen zon per jaar is het bijna altijd goed weer.

Als je het actuele weer en de weersvoorspelling voor de langere termijn wilt weten kijk dan op deze pagina.

Carihuela ligt naast Torremolinos en daardoor is het klimaat van La Carihuela hetzelfde als van Torremolinos.

In de zomer kan de temperatuur in Torremolinos oplopen tot 40 graden. Zeker als de “El Terral” wind langskomt.

In de winter zal de temperatuur niet onder de 15 graden uitkomen. In de nacht koelt het wel af tot een graad of 7.