Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel is een charmant dorp gelegen aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Het maakt deel uit van de gemeente Benalmádena, die ook bekend staat om zijn toeristische attracties en prachtige stranden.

Arroyo de la Miel ligt op ongeveer 20 kilometer ten westen van Málaga en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

De naam “Arroyo de la Miel” betekent letterlijk “Honingbeek” in het Spaans. Het is vernoemd naar een beekje dat door het dorp stroomt en zorgt voor een groene en weelderige omgeving. Het dorp heeft een traditionele Andalusische uitstraling met smalle straatjes, witgekalkte huizen en bloemrijke balkons.

Teleférico (de kabelbaan)

Een van de opvallende kenmerken van Arroyo de la Miel is de kabelbaan, genaamd de Teleférico, die vanuit de stad omhoog gaat naar de bergtop van Calamorro.

Vanaf de top kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de kustlijn, de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Het is een populaire attractie voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Teleférico
Arroyo de la Miel

Winkels en restuarants in Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel heeft ook een levendig centrum met een scala aan winkels, restaurants, cafés en bars.

Het is een plek waar mensen samenkomen om te genieten van het bruisende sfeertje, vooral tijdens de avonden en in het weekend.

Je kunt er genieten van heerlijke Spaanse gerechten, tapas proeven en de lokale cultuur ervaren.

Stranden Arroyo de la Miel

Voor strandliefhebbers zijn er ook verschillende stranden in de buurt van Arroyo de la Miel, waar je kunt ontspannen, zonnebaden en watersporten kunt beoefenen.

Een van de bekendste stranden is Playa de Santa Ana, dat zich op korte afstand van het stadscentrum bevindt.

Je kunt ook naar een van de stranden van Torremolinos zoals Playa Carihuela of het strand van Benalmádena.

Torremolinos
Markt Arroyo de la Miel

Markt Arroyo de la Miel

De markt van Arroyo de la Miel is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Het is een levendige markt waar je een verscheidenheid aan producten kunt vinden, variërend van verse producten tot ambachtelijke goederen en souvenirs.

De markt vindt plaats op vrijdagochtend en is gelegen naast Tivoli. Het is gemakkelijk bereikbaar en trekt een groot aantal bezoekers.

Waar ligt Arroyo de la Miel in Spanje?

Arroyo de la Miel is een plaats gelegen in de gemeente Benalmádena, in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. Het bevindt zich aan de Costa del Sol, ten westen van Málaga.

Arroyo de la Miel een schilderachtig dorp in Zuid-Spanje

Kortom, Arroyo de la Miel is een schilderachtig dorp in Zuid-Spanje, met een combinatie van prachtige natuurlijke omgeving, moderne voorzieningen en een levendige sfeer.

Het is een ideale bestemming voor diegenen die willen genieten van de schoonheid van de Costa del Sol en de rijke Spaanse cultuur willen ervaren.

Als je in Torremolinos verblijft dan kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar Arroyo de la Miel reizen.

Arroyo de la Miel